Making scene

Aan Het Depot wacht Ruben Block van Triggerfinger ons op om een elektrische stroomstoot door onze ledematen te jagen. Klaar voor vertrek van de laatste etappe die ons door het Hageland naar Hasselt voert. Hoofdstad van de smaak én van Muziekodroom en PXL Music.

Onderweg botsen we na een pittige klim op de Vlooybergtoren. Bekend van de Callboys en die serie verdient ook een plaatsje in de Week van de Belgische Muziek. DJ Bobby Ewing compileerde de soundtrack en zwierde er het geweldig geile Balek van Placebo op. Vegen geblazen.

In Hasselt maakt Muziekodroom (of MOD voor de kenners) al enkele jaren scene. Begin 2020 openden ze hun vernieuwde café en club. Maar corona kwam roet in het eten gooien en voorlopig zijn de deuren nog even gesloten. Zowel van de concertzalen als van de repetitieruimtes die in het gebouw schuilen.

Ze werken wel intensief samen met de buren van PXL Music. De studenten bezetten overdag regelmatig de MOD met projecten. En met resultaat, want schoon volk als Warhola, Stavroz, Charlotte Adigéry, Susobrino, Danny Blue and the Old Socks en Portland leerden er de kneepjes van het vak. Samen met getalenteerde geluidstechnici en gedreven managers zoeken ze hun plaats in de muzieksector. Ook voor hen is deze periode doorbijten, maar ze laten zich niet afschrikken door het gebrek aan perspectief dat er soms is.

Helden zijn het: stuk voor stuk. Van de artiesten op het podium over de stagemanager en de geluidstechnicus tot de programmator en de vrijwilligers. Hulde aan hen in deze week van de Belgische muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: