Don’t mind the future

Geen ongebruikelijk beeld zul je denken: een bus die voor Trix geparkeerd staat. Jammer genoeg geen tourbus zoals het zou moeten zijn. Met daarin een band die op tournee is door Europa. En daar kan pitten terwijl de chauffeur hen veilig van venue naar venue voert. Zoals die van Starstruck bijvoorbeeld.

Een van de vele spelers achter de schermen die maken dat de muzieksector blijft draaien. En die nu noodgedwongen aan de kant staan. Samen met tourmanagers, boekers, geluidstechnici, lichtmensen, … Sommigen onder hen komen niet in aanmerking voor de steunmaatregelen van de regering. Daarom is het Live 2020 fonds zo belangrijk. Al een gift gedaan? Doe het dan vandaag nog zodat we iedereen zoveel mogelijk aan boord kunnen houden.

We verlaten Antwerpen langs de fietssnelweg naar Mechelen. Onderweg passeren we in Kontich. En dan flitst natuurlijk onmiddellijk de Lintfabriek door ons hoofd. Ooit een legendarische zaal en een van de stichtende leden van Clubcircuit. Normaal gezien stond er voor dit voorjaar een expo en een boek gepland. Maar dat wordt verschoven naar het najaar. Iets om in het oog te houden dus.

Vanuit Mechelen voert het kanaal, met besneeuwde jachtpaden, ons naar Leuven. Van in de verte zien we de torens van Stella opdoemen. Na de sluiting van Belgisch Congo en de Lido bleef dé studentenstad van België jarenlang verstoken van een goede concertzaal. Maar gelukkig is er nu al enkele jaren Het Depot. In de oksel van het stationsplein vind je een geweldige zaal met gezellige foyer. Tijdens de Week van de Belgische Muziek vonden hier elke middag boeiende debatten plaats onder de noemer Don’t Mind The Future, georganiseerd samen met Trix, OLT en vi.be. Allemaal te herbekijken via Facebook.

Check zeker de foto’s aan de deur: geschoten door huisfotografen en met schitterende verhalen van bezoekers. Muziek ontroert en beroert mensen, zoveel is zeker. Dat we snel opnieuw live mogen gaan.

Benieuwd naar hoe jouw favoriete club het stelt? We schotelen hen elke dag enkele vragen voor.

Wat gebeurt er bij jullie achter de gesloten deuren?

Mike (Het Depot): “Wij werken momenteel aan een aantal lange termijn projecten, die vooral onze organisatie sterker gaan maken. En af en toe zijn er projecten zoals YOU ARE NOT ALONE of nu tijdens de week van de Belgische muziek vijf talks die we live streamen (met TRIX).”

Op welk moment van het afgelopen jaar blikken jullie met veel trots terug?

Mike (Het Depot): “Zonder enige twijfel YOU ARE NOT ALONE, waar we zo’n maand 1-on-1 zoom concertjes opgezet hebben voor mensen die het moeilijk hebben. Dit was de essentie van muziek waar music echt wel the answer was voor een beetje troost…”

Welke Belgische act willen jullie tijdens de week van de Belgische muziek naar voor schuiven als absoluut te beluisteren of te ontdekken?

Mike (Het Depot): “Onze nieuwste artist in residence: ROSA BUTSI.”

Meer info op

www.hetdepot.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: